divendres, 22 de gener de 2021

TREBALL DELS ANGLES

 

ELS ANGLES

Dijous pel matí vam estar repassant els continguts que anem treballant sobre els angles.

Sabem que un gir, un angle complet mesura 360º. Els vaig presentar el següent angle:Vam definir que un angle ens marca l’obertura entre dues rectes secants. Llavors els vaig presentar la següent imatge:

Els vaig preguntar quant creien que donava la suma de l’angle intern i de l’angle extern. Alguns dels nens i nenes de quart creien que el resultat seria 360º ja que el gir d’ambdòs angles seria de 360º, però un grup nombrós de la classe va considerar que si els dos angles eren de mides diferents havia de donar més de 360º. Per aquest motiu, vam iniciar un experiment. Si feiem dos cercles de diferents dimensions, farien els mateixos graus o el cercle més gran tindria més graus que el cercle més petit?


Els vaig repartir dos cordills de mides diferents. Amb aquests havien de fer 2 cercles posant-los sobre un full i amb el transportador d’angles mesurar-ne els angles.

I… tant el cercle gran com el petit tenien els mateix angle de 360º

Aquí teniu unes quantes imatges sobre el treball
Llavors, què és el que canvia entre els dos cercles?
Per acabar aquesta tasca i posar una mica d'humor a la feina feta vam veure un vídeo d'uns alumnes de l'escola "padre Enrique de Ossó" de Saragossa que ens va fer riure i ens va agradar molt! Esperem que us agradi:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada