dimecres, 15 de gener de 2020

Hem pujat la Talaia !

Ahir l'alumnat de tercer vam pujar un dels cims més importants de la nostra comarca: la Talaia. 

Es tracta d'una muntanya de 269 metres que es troba al massís del Garraf, entre els municipis de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Vam sortir de l'escola a les 9:30h i vam anar per l'avinguda Collada fins a la Torre del Vallès

Aquí vam descobrir les restes de la torre, que fa centenars d'anys servia per defensar Vilanova d'atacs per mar i terra. Es veu molt bé la platja de Vilanova i la Geltrú i Cubelles i la plana. Ens vam fixar molt en com eren les finestres: la part de l'interior de la torre és ampla, i es va fent estreta. Així les persones que defensaven la vila podien disparar amb la seguretat que estaven protegits per la pròpia façana de a torre.

Després vam seguir fins al creuament que dona nom a la Collada: Els sis camins. Vam descobrir que el nom d'aquest barri és perquè té un punt on es troben 6 camins. Actualment hi ha una rotonda que facilita la circulació. El nom de Collada vam deduïr que és per què es puja un coll. Vam estar una bona estona pujant!

Després vam seguir fins al càmping Vilanova Park, passant pel Tegar i la Companyia d'Aigua de Vilanova. D'allà vam enfilar per la Urbanització de Mas Roquer fins al camp de Pitch and Putt del Corral d'en Roc. 

Vam parar a esmorzar al costat de la cadena que limita l'accés de cotxes i motos a la pujada de La Talaia.


Amb energia a les cames vam iniciar l'últim tram d'ascens a la Talaia. Aquest tram és asfaltat i amb molt pendent !


Un cop a la Torre de guaita vam poder gaudir d'unes vistes impressionants! Cubelles, Vilanova, Sant Pere de Ribes i Sitges per una banda, i per l'altra l'Arboç, la Gornal, i Canyelles

Vam entendre com és una plana. Sobretot veient la de Vilanova i Ribes. 

També ens vam adonar que a la Talaia hi ha 3 punts importants: la Torre de guaita, el punt geodèsic i la creu.
Des de la zona de la creu, que diuen que és un homenatge a un grup d'excursionistes, vam podeu veure l'Ermita de Lourdes. Es tracta d'una zona abandonada on antigament s'hi feien trobades excursionistes de grups dels pobles i ciutats de la zona.


Després vam baixar i vam anar al bosquet del costat del camp de Pitch and Putt a dinar. Seguidament vam tornar cap a l'escola passant pel càmping, l'Escola Margalló i l'interior de la Collada.


Aquí podeu veure el recorregut que vam fer (el punt final hauria de ser el mateix que el d'inici, però se'ns va acabar la bateria del gps per enregistrar la ruta)


Si voleu descarregar-vos el recorregut cliqueu aquí.

Ens vam cansar de valent i vam gaudir d'un molt bon dia.